Tecto Arhitectura | ISEA EDUCATIONAL AND CHILD CARE CENTER

ISEA EDUCATIONAL AND CHILD CARE CENTER

TYPE: CHILDREN LEARNING CENTER / tip: centru educational pentru copii

CLIENT: ISEA ASSOCIATION / beneficiar: asociatia isea

LOCATION: RADAUTI, SUCEAVA / locatie: radauti, suceava

AREA: 495 SQM / suprafata: 495 mp

YEAR: 2014 / an: 2014


THE LEARNING CENTER WAS BUILD TO HELP CHILDREN COMING FROM UNDERPRIVILEDGED FAMILIES FROM RADAUTI. ISEA ASSOCIATION ( INTERVENTION, SUPPORT, EDUCATION, ASSISTANCE) HAD THE INITIATIVE OF CREATING AN AFTER SCHOOL PROGRAM FOR THOSE CHILDREN, MANAGED BY VOLUNTEERING NUNS. THEY STARTED THIS PROGRAM IN A SMALL BUILDING AND REALISED SOON THAT THEY NEED TO EXPAND. THE OLD BUILDING DIDN`T CORRESPOND TO BASIC NEEDS (COMFORT, LIGHTNING, ACOUSTIC AND NOISE CONTROL). THIS IS WHEN WE WERE ASKED TO COME UP WITH AN INEXPENSIVE YET EFFECTIVE ARCHITECTURAL SOLUTION.

ISEA LEARNING CENTER WAS DESIGNED TO BE A HOME AWAY FROM HOME FOR CHILDREN, WHERE THEY CAN LEARN, LAUGH, GROW AND HAVE FUN.

IN FAMILIES WITH FINANCIAL DIFFICULTIES OR IN BROKEN HOMES, CHILDREN ARE STUDYING UNDER A CONSTANT HIGH PRESSURE. THE LEARNING CENTER IS DESIGNED TO CREATE A PLEASANT LEARNING ATMOSPHERE IN A JOYFUL SPACE.

THE CENTRE OFFERS A MIX OF LARGE SPACES FOR GROUP LEARNING AND SEVERAL SMALLER, AGE-SPECIFIC CLASSROOMS. DUE TO THE FACT THAT THE BUILDING SERVES FOR EDUCATIONAL NEEDS TARGETING CHILDREN AGED 6 TO 18, THEREFORE WIDE-AGE CATEGORY, THE INTERIOR NEEDED TO BE AS UNITARY AS POSSIBLE.

THE INTERIOR DESIGN CONCEPT IS FOCUSED ON PLAYING OUT WITH THE EXTERIOR, USING RANDOM DIMENSIONS FOR WINDOWS IN RANDOM POSITIONS, THAT WELCOME AMPLE NATURAL LIGHT FROM MORE, PLAYFUL ANGLES.

Centrul educational a fost construit pentru a raspunde nevoilor copiilor familiilor defavorizate din orasul Radauti. Asociatia ISEA (interventie suport educatie ajutor) se ocupa de educatia in sistem after school in vechiul sediu, care nu corespundea nevoilor de baza (confort, iluminat, etc…)

Asociatia ISEA (interventie, sprijin, educație, asistenta) a avut initiativa de a crea un sistem de invatamant after school pentru acesti copii, prin voluntariatul maicilor asociatiei. Acest program a inceput intr-o cladire existenta, si au realizat că este neincapatoare si nu corespunde nevoilor de baza (confort, iluminat, acustica si controlul zgomotului). Atunci am fost solicitati sa gasim o solutie arhitecturala ieftina si eficienta.

Centrul educational isea a fost conceput ca o casa departe de casa, pentru copii, unde acestia pot sa invete, sa rada, sa creasca și sa se distreze.

În familiile cu dificultăți financiare sau familii destrămate, copiii studiaza sub o presiune constanta ridicata. Centrul de instruire are menirea sa creeze o atmosfera de studiu placuta intr-un spatiu vesel.

Centrul ofera un mix de spatii de mari dimensiuni pentru invatarea in grup si in sali de clasa mai mici pentru invatarea pe grupe de varsta. Datorita faptului ca aceasta clădire serveste nevoilor educationale pentru copii cu varsta de 6 pana la 18 ani, prin urmare o categorie larga de varsta, interiorul a trebuit sa fie pe cat de unitar posibil.

Conceptul de design interior este axat pe jocul cu exteriorul, cu ajutorul ferestrelor de dimensiuni aleatorii amplasate in pozitii aleatorii, care primeste multă lumina naturala din mai multe unghiuri.